T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Akbelen Şehit Burak Yıldız İmam Hatip Ortaokulu

Haftanın Ayet ve Hadis-i Şerifi

Haftanın Ayet ve Hadis-i Şerifi

Okulumuzda bu ayın KTS si kapsamında  'Haftanın Ayet ve Hadisi Projesi' hayata geçirildi. Her hafta belirlenen bir ayet ve bir hadis haftanın ilk günü ve haftanın son günü sırada öğrencilere okunmaktadır. Bu proje sayesinde her hafta öğrencilerimizin bir ayet ve hadise dikkatleri çekilmekte hem de hafta boyunca aynı ayet ve hadisin okunması kalıcılığı sağlamaktadır.

 

-Haftanın ilk günü istiklal marşından sonra meslek dersi öğretmenleri tarafından önceden belirlenen öğrenciler tarafından haftanın ayet ve hadisi tüm öğrencilere okunur. Bütün öğretmenler girdikleri sınıfta belirlenen ayet ve hadisi tahtanın köşesine yazar ya da akıllı tahtaya arka plan olarak düzenler ve beş dakika boyunca öğrencilerle ayet ve hadis hakkında konuşurlar. Öğrenciler ayet ya da hadisle ilgili merak ettikleri konuları öğretmenlerine sorarak bilgi edinir. Meslek derslerinde zaman zaman öğretmenler ayet ve hadislerin anlaşılmasını kolaylaştıracak tarihi bilgiler ekleyebilir.

 

-Etkinlik için sorumluluk alan öğrenciler meslek dersleri öğretmenleri tarafından kendilerine önceden verilen ve kendilerinin bir karton üzerine Arapça ve Türkçe olarak hazırlamış oldukları çalışmalarını okulumuzun girişinde yer alan panoya meslek dersi öğretmenleriyle birlikte asarlar. Bu çalışma panoda bir hafta boyunca yayımlanır.

 

-Haftanın son günü haftanın ayet ve hadisi görevlendirilen öğrenciler tarafından sırada tüm öğrencilere tekrar okunur ve bu sayede haftanın ayeti hadisi iyice öğrenilmiş olur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2023 - Güncelleme: 03.03.2023 15:09 - Görüntülenme: 148
  Beğen | 0  kişi beğendi